Om DanskOffroadSport

Om DanskOffroadSport

Dansk Offroad Sport, herefter DOS, er den eneste 4x4/offroad klub i Danmark som er organiseret under et landsdækkende Idræts forbund. DOS er en gren under Dansk automobile union, her efter DASU, som igen er under Dansk idræts forbund. Vores tilhørsforhold gør at vi som den eneste 4x4/offroad klub i Danmark kører under 100% ordnet forhold. ALT kørsel er forsikret og med FULD tilladelse fra myndighederne, samt vi må kører på tid. Disse elementer gør at DOS er en klub for dem som vi dyrke 4x4/offroad som sport, men også for dem som vi noget andet en mærke bestemt klubliv

DOS arrangerer løb i de seks sportsgrene Eta (extreme track attack), Formula OffRoad, Trophy, Challenge, Trial, Rallyraid. Samt afholder/deltager kurser for kører/officials.

ETA extreme track attack - der køres på en lukket rundbane med indlagte specialprøver. Der er både god fart på samt teknisk kørsel på specialprøverne. her får man brugt alle sine køre færdigheder. det hele afgøres på hurtigste tid. så det max gas.

Formula OffRoad - En bil med en kører skal køre et antal baner på stejle sand-skråninger. Der køres på point, og alle bilerne er specielt opbygget til dette formål (uindregistrerede). Brug af lattergas er tilladt.

Challenge - Er en off road konkurrence med et antal specialprøver og transportetaper, der køres på tid. Et team består af en bil og to personer.

Trophy - En konkurrence for hold bestående af 2 til flere biler pr. hold. Der skal gennemføres et antal specialprøver af forskellig karakter både for biler og mandskab indenfor en fastsat max tid. Der gives point efter gennemførelse.

Trial - Er præcisions- og behændighedskørsel på afstukkne baner, hvor der gives strafpoint efter gennemkørsel.

Rallyraid/Baja- Rally offroadløb som vi kender det alla Dakar rally, men hvor der er plads til alle. Stiller ikke mange krav til bilen for at gennemfører, men køres som udholdenhedsløb.

Kurser - Klubben sender også medlemmer på DASU kurser for at få uddannelse til at blive godkendt official bl.a. til at kunne gennemføre teknisk

Rallysyn- Rallysyn er en mulighed for at kunne for synet og godkendt ændringer, som ikke kan godkendes under normalt bilsyn. Der vil stilles særlige krav til bilen, samt brugen af bilen, herefter. En Rallysynet bil, kan være på prøveplader og slippe for vægt/grøn ejerafgift, samt forsikring. Yderligere arbejdes der på at kunne tager biler hjem fra udlandet afgiftsfri. MEN fælles for ALLE rallysynet biler er at de KUN må bruges til DASU/FIA godkendte løb.